Kažu mi da bih trebala da živim u 21. stoljeću. Da se skinem i pokažem ono "što imam". Ne znaju, jadni, da to "što imam" i nije moje.Sve to pripada mome Gospodaru, Uzvišenom. I da vam kažem - zadovoljna sam da živim u 7. stoljeću. Po Poslanikovom, sallallahu alejhi we sellem, sunnetu.

nedjelja, 19. lipnja 2016.

I oni prvi-uvijek prvi. Oni će Allahu bliski biti

Iskreno, najiskrenije poštovanje izražavam Palestincima. Tim bedemima hrabrosti i ustrajnosti.

Istina je da Allah, Uzvišeni, iskušenja daje ljudima onoliko koliko oni mogu podnijeti. Palestinci su, po tome, dobili ogromna iskušenja i sigurno ih za to čeka i velika nagrada kod Allaha. Sloboda. Ako ne na dunjaluku, u Džennetu bez sumnje da! Čitava prostranstva, inšallah, zato jer su im na dunjaluku ograničili ono što zovemo ljudska prava slobode kretanja.  A onima koji se šire i otimaju tuđa imanja, Allah će po pravdi, jer je Pravedni, dati ono što im sljeduje. Ni više ni manje. I elhamdulillah.

S druge strane, opet, i Bošnjaci su ponijeli jedan dio tereta. Ni blizu kao Palestinci. Ni blizu njihove ustrajnosti, hrabrosti i prkosa...
Da su kojim slučajem Bošnjaci na mjestu Palestinaca, možda Palestine odavno ne bi bilo. Allahov kader.

Borba je to. Ne znaju ni s kim se bore, niti protiv koga. Ali znaju šta žele -  svoju zemlju. Ono što im pripada od dunjaluka.
Ima i u Bosni, ovakvih hrabrih, ne sumnjam. Ali su rijetki.
Poput Fate Orlović.
Subhanallah, ta žena ima i prezime koje je ubraja među snažne, bezpredajne... Orlović. Visoko je iznad onog što joj nude... Allah je dao da se ugledamo na nju.
Novac ne kupuje sve. Barem ne slobodu. Barem ne ustrajnost.

Borci su to. Borci na Allahovom putu. Kojima Allah pomaže. Ne daje On, Gospodar svih duša iskušenja svakome. Samo onima koje iskušenja čine jačim i ustrajnijim.

I divim se takvima. Divim se i divit ću se onome sa čime gaze kroz život. Djecu ću učiti njihovoj hrabrosti i osloncu na Allaha, jer zaista –onome ko se u Allaha uzda, On mu je dosta.

Neću dozvoliti da vrijeme izbriše tragove hrabrosti i borbe. Zato i bilježim. Ako izblijedi pamćenje, ostat će zapisano.

Palestina bit će slobodna, jer mi imamo Allaha, Gospodara svemira. 

Nema komentara:

Objavi komentar